duminică, 13 ianuarie 2019

La IPJ Neamț vor fi instalate 6 pompe de căldură până în 2022

Pînă în anul 2022, sediile IPJ Neamţ intră în proces de reabilitare termică. Este vorba de o investiţie în valoare de peste 29 milioane de lei noi. „Implementarea acestui proiect va avea ca rezultat atît creşterea calităţii serviciului poliţienesc, cît şi o serie de beneficii economice, sociale, asupra mediului, prin economiile făcute“, a declarat şeful IPJ Neamţ.



Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ intră în reabilitare, iar pînă în anul 2022 toate corpurile de clădiri pe care le deţine instituţia vor fi ca noi, în urma unei investiţii de peste 29 milioane de lei. Este vorba de un proiect care are în vedere reabilitarea termică în vederea creşterii eficienţei energetice şi modernizarea spaţiilor de lucru pentru corpurile de clădiri C1, C2 şi C6 şi la U.M. 0819 pentru corpurile C1 şi C2. Proiectul este realizat în parteneriat cu unitatea militară 0807 Iaşi şi este cofinanţat prin Fondul European de dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2014 – 2020, axa prioritară 3 – sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon. Durata de implementare este de 73 de luni, între data de 14.04.2016 şi 30.04.2022, cuprinzînd şi perioada de desfăşurare a proiectului înainte de semnarea contractului de finanţare. Valoarea totală a investiţei cu tot cu tva este de 29.336.619,53 de lei. Sursa de finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 15,77 milioane de lei, achivalentă cu 85% fin valoarea totală eligibilă a proiectului iar durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni. Scopul proiectului îl reprezintă creşterea performanţei energetice a clădirilor ţinînd cont de condiţiile climaterice exterioare şi de amplasament, de cerinţele de confort interior, de nivelul optim din punct de vedere al costurilor, al cerinţelor de performanţă energetică prin reabilitare termică şi modernizarea spaţiilor de lucru la clădirile IPJ Neamţ şi U.M.nr. 0807 Iaşi, Sediul din Piatra Neamţ.


Principalele lucrări de reabilitate termică şi energetică aferentă investiţei sînt: îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii (pereţi exteriori, tîmplărie, planşeu peste ultimul nivel, planţeu peste subsol), şarpantelor şi sistemului de termo şi hidroizolaţie; modernizarea prin introducerea sistemelor de ventilare şi climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii (296 recuperatoare de caldură), inclusiv sisteme de răcire pasivă şi achiziţionarea şi instalarea echipamentelor aferente; lucrări de reabilitare şi modernizare a instalaţiilor pentru distribuţia apei calde menajere; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu (9 pompe de caldură, 528 panouri fotovoltaice) pentru scăderea emisiilor de CO2 – gaze cu efect de seră; lucrări de reabilitare şi modernizare a instalaţiilor de iluminat în cladiri (înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă ăidicata şi durata mare de viaţă -tehnologie LED; implementarea sistemelor de management energetic integrat (BMS) pentru cladiri avînd ca scop îmbunătăţirea eficienţei energetice şi monitorizarea consumurilor de energie

Sursa monitorulneamt.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu