Pentru a nu-si bloca economiile in perioada iernii, multi romani aleg pompe de caldura inca din faza de proiectie a locuintei, desi nu multi sunt cei care cunosc mecanismele de functionare si avantajele acestei solutii termice.
In mod evident, atat pompele de caldura, cat si panourile solare constituie o investitie. Totusi, costul primar va fi rapid amortizat, tinand cont de faptul ca si costurile facturilor vor incepe sa fie mai mici. Potrivit unui sondaj demarat de o publicatie de design interior, 60% dintre spatiile locative construite in intervalul 2012 – 2018 beneficiaza de incalzire pe baza pompelor de caldura, aspect care subliniaza, inca o data, aplecarea romanilor spre solutii termice avantajoase pe termen lung, nu doar pe termen scurt.
Si incalzirea apei constituie un real avantaj pentru cei care au optat pentru aceasta solutie termica, in masura in care pompele de caldura pot genera la o temperatura de pana la 60 de grade apa calda menajera. Incalzirea acesteia constituie o reducere de cost si resurse pentru cei care apartin respectivului spatiu locativ, adica un nou atribut de performanta al pompelor de caldura.
Sursa: acasa.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu