Dacă vrei să te familiarizezi cu subiectul pompelor de căldură sol-apă, mai jos îți sunt prezentate 7 lucruri utile pe care ar fi bine să le cunoști.
1. Pompele de căldură utilizează căldura din interiorul pământului ca modalitate de încălzire și răcire a casei. Deoarece temperaturile din adâncul solului sunt mai mari iarna și mai mici vara, față de exterior, pompele de căldură profită de această stare de fapt. Ele nu produc căldură, ele o transferă în interiorul sau în afara casei.
2. Execuția pentru a avea parte de încălzire cu ajutorul energiei regenerabile implică: 1. forajele geotermale - sonde verticale în pământ sau colectoare orizontale, 2. pompa de căldură din interiorul casei (sunt conectate la ea conductele subterane), 3. instalația din locuință (calorifere, încălzire prin pardoseală).
3. Pompele de căldură asigură confortul termic pe tot parcursul anului. Așadar, pe lângă căldura locuinței iarna, este bine de punctat că prin inversarea principiului de funcționare, pompele de căldură sol-apă asigură și răcirea ei vara. Deci nu mai este nevoie de aparate de aer condiționat. De asemenea, este asigurată și apa caldă menajeră sau încălzirea apei din piscină, dacă există în curtea proprietarilor.
4. Pentru execuția sistemului cu pompe de căldură sol-apă, ca persoană fizică nu este nevoie de nicio autorizație. În schimb, ca persoană juridică este nevoie de aviz de la Apele Române. Pentru ca rezultatul să fie unul de succes, sistemul să asigure necesarul de căldură al casei, se recomandă să fie contactată o firmă cu experiență în executarea acestui tip de lucrare.
5. Pompele de căldură au un cost de instalare destul de ridicat, aproximativ 10 mii euro pentru o casă cu 120 mp, însă este o investiție care se amortizează în timp datorită facturilor scăzute lună de lună (economii pe termen lung), care ajung să fie cu 50% - 75% mai mici față de utilizarea sistemelor tradiționale de încălzire. Prin urmare, a afirma că pompele de căldură sunt prea scumpe, este greșit.
6. Cu pompele de căldură sol-apă scapi de grija întreținerii, a reviziilor, a schimbării pieselor sau a înlocuirii după 10 - 15 ani. Este o tehnologie care are ca avantaj și durabilitatea. Generații la rând se pot bucura de investiția făcută azi în sistemul pompelor de căldură.
7. Pompele de căldură sunt prietenoase cu mediul, răspund unui mod ecologic de funcționare, de altfel absolut necesar în condițiile actuale. Dat fiind reducerea emisiilor de dioxid de carbon, a monoxidului de carbon sau a altor gaze cu efect de seră, sunt ideale pentru a încuraja un mediu sănătos atât acum, cât și pentru copiii și nepoții noștri.
Sursa: observator.tv
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu