duminică, 13 ianuarie 2019

Secţia TBC a Spitalului de Urgenţă din Focşani va fi reabilitată termic pe bani europeni

Proietul „Reabilitarea energetică şi lucrări conexe a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf Pantelimon Focşani, secţia Pneumoftiziologie” este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 şi a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru POR 2014-2020 şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020.



Prin această investiţie se urmăreşte reabilitarea termică a clădirii, în scopul creşterii eficienţei energetice a acesteia, precum şi a reducerii costurilor de întreţinere, creând în acelaşi timp condiţii de sănătate specifice nivelului Uniunii Europene. Realizarea lucrărilor de intervenţie au ca scop creşterea performanţei energetice, analizarea construcţiei şi a instalaţiilor aferente din punct de vedere tehnic şi economic.


În cadrul proiectului vor avea loc mai multe lucrări de reabilitare, atât la interiorul clădirii, cât şi în exterior. Se va instala o pompă de căldură aer-apă, care contribuie la necesarul total de energie termică utilizată la funcţionarea instituţiei. Totodată, se vor utiliza echipamente tehnologice, eficiente din punct de vedere energetic. De asemenea, vor fi realizate lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde consum şi a lucrărilor de instalare a sistemului de ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior.

Sursa : adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu