duminică, 18 noiembrie 2018

Plan de Management Integrat pentru arii naturale protejate în județul Vrancea

Respectul față de natură începe cu punga de gunoi indispensabilă unui drumeț civilizat și merge până la responsabilitatea cu care se tratează fiecare punct dintr-un plan de management integrat pentru o arie protejată. Fiecare dintre noi avem obligația de a nu lăsa în urmă pungi din plastic, pet-uri, sticle, anvelope sau cine mai știe ce alte obiecte care nu ne mai fac trebuință atunci când suntem într-o drumeție. Cei care au în îngrijire rezervații naturale trebuie să-și focuseze întreaga atenție pe conservarea naturii și nu pe strângerea gunoaielor lăsate în urmă de către turiști ce susțin că sunt educați.



ACDB implementează în perioada 01.08.2017-31.12.2019 proiectul Râul Putna – crearea sistemului de management integrat pentru Situl de Interes Comunitar Râul Putna şi ariile naturale protejate învecinate: Râpa Roşie – Dealu Morii, Rezervaţia Algheanu şi Pârâul Bozu . Proiectul are scopul de a menţine o stare de conservare favorabilă speciilor de interes conservativ şi valorilor naturale prin elaborarea planului de management integrat al ariilor naturale protejate respective și este în valoare de 3.038.850,15 lei, din care 2.583.022,63 lei sunt finanțarea de la Fondul European de Dezvoltare Regională și 455.827,52 lei de la bugetul statului.


Adevărata educaţie în materie de ecologie îşi va atinge scopul nu când se va reuşi ca tânăra generaţie, viitorul de mâine, să fie convinsă de necesitatea ocrotirii naturii şi va deveni factorul activ în acţiunea de împăcare a omului cu natura, ci când noi - adulții, le vom fi exemple demne de urmat în raport cu mediul înconjurător. Educaţia cu privire la mediu trebuie să dezvolte la nivelul fiecăruia dintre noi atitudini de respect şi responsabilitate faţă de resursele naturale în vederea ocrotirii lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu