duminică, 13 ianuarie 2019

De ce să instalezi în 2019 o pompă de căldură sol-apă?

Pompele de caldura sol-apa sunt unele dintre cele mai populare solutii de incalzire in prezent, la nivel european. Numite si pompe geotermale, acestea se folosesc de caldura existenta in pamant, pe care o preiau si o amplifica, iar apoi o transfera in casa.



Desi poate suna paradoxal, pompele geotermale pot sa ajute si la racirea locuintei. Mecanismul utilizat pentru procesul de transfer al caldurii din sol in casa poate functiona si in sens invers. Apa care circula prin instalatia din pardoseala absoarbe caldura din casa si o transfera in sol. De altfel, o pompa are capacitatea de a asigura si accesul la apa calda menajera si poate si sa incalzeasca apa din piscina, daca i se monteaza un kit special. Asadar, poti considera pompa geotermala si ca o varianta de racire a locuintei. Astfel, ai posibilitatea de a renunta la costurile generate de un aparat de aer conditionat.


Centralele termice obisnuite pot afecta confortul termic al locuintei prin procesul lor, intrucat ard din oxigenul existent in casa. In cazul in care folosesti incalzire prin lemne, trebuie sa ai in permanenta grija asigurarii necesarului de lemn, pe langa procesul probabil zilnic de alimentare a centralei. Lemnele trebuie taiate, transportate pana la centrala, care trebuie curatata periodic. Toate aceste dezavantaje cauzatoare de disconfort vor disparea si ele, daca optezi pentru o pompa de caldura sol-apa. Niciun fel de efort nu va mai fi necesar, iar nivelul de oxigen din locuinta nu va fi influentat in niciun fel.

Sursa: acasa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu