vineri, 12 octombrie 2018

Verificați dacă pompa de căldură aleasă are vaporizator capabil de autospălare continuă

Principalul dezavantaj al pompelor de căldură apă-apă în circuit este că apa preluată din puțul forat poate avea sedimente de dimensiuni foarte mici, sedimente care nu pot fi oprite prin filtrare mecanică. În timp, acestea pot duce la colmatarea vaporizatorului.



Pentru a evita astfel de incidente pompele sunt prevăzute cu un circuit suplimentar. Cu o singură excepție - pompele de căldură ASG sunt singurele pompe de căldură existente pe piață care dispun de un vaporizator capabil de autospălare continuă.

Autospălarea are loc în mod continuu pe întreaga suprafață a vaporizatorului. Astfel, sunt evitate depunerile de colmatare deoarece viteza curentului este constantă în orice punct al vaporizatorului. Totodataă, în acest tip de vaporizator curentul de apă nu suferă întoarceri la 90 sau 180 de grade, ca în cazul schimbătoarelor de căldură în plăci, fapt care duce la evitarea depunerilor.



Pompele de caldura ASG sunt pompe de caldura cu utilizare apa-apa sau sol-apa, caracterizate printr-un inalt grad de fiabilitate garantat de producator in baza componentelor de inalta calitate utilizate in constructia echipamentului.

Acest tip de pompe de caldura sunt rezultatul unei activitati de peste 30 de ani in domeniul pompelor de caldura si al acumularii unei experiente indelungate privind montajul, repararea si service-ul pompelor de caldura fabricate de multi din furnizorii mondiali traditionali, in baza contractelor de reprezentanta. Pompa de caldura ASG este realizata in baza unei solicitari de brevet de inventie apartinand titularului de site.

Pompele de caldura ASG sunt caracterizate de cel mai performant si stabil COP, avand in vedere temperatura aproximativ constanta in jurul valorii de 13-14ᵒC, din panza de apa freatica de pe teritoriul Romaniei.

Pompele de caldura ASG utilizeaza cele mai performante electrocompresoare existente astazi pe piata, si cele mai performante tipuri de condensatoare brazate realizate din otel inoxidabil. Tabloul de comanda, contine toate protectiile necesare pentru protejarea integrala a electrocompresorului, isi semnalizeaza automat toti parametrii functionali iar in caz de avarie semnalizeaza tipul si locul avariei, pentru ca operatorul sa nu mai fie nevoit sa caute in manual. De asemenea exista protectie impotriva congelarii vaporizatorului sau a schimbarii succesiunii fazelor de alimentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu