Pompele de căldură geotermale, care asigură atât încălzirea și climatizarea în locuință cât și capacitatea de încălzire a apei (uneori gratuit), au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani.
Aceste aparate sunt uimitor de eficiente și "verzi" în comparație cu opțiunile tradiționale, deoarece acestea exploatează temperaturile aproape constante sub pământ pentru a menține confortul în fiecare sezon.
Sistemele geotermale oferă economii serioase de energie în timp.
Cu toate acestea, există dezavantaje și multe lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când doriți să instalați o pompă de căldură. Aceste sisteme vin cu o etichetă de preț inițială, precum și o listă lungă de cerințe pentru construcții care trebuie îndeplinite înainte de instalare. Cu alte cuvinte, ele nu vor fi potrivite pentru fiecare casă sau pentru fiecare proprietar, în ciuda multor avantaje.
Astăzi, ne uităm mai de aproape de ce răspunsul la valoarea investițiilor în pompe de căldură geotermală este "depinde". Prioritățile, bugetul și locația fizică a casei vă vor ajuta, în cele din urmă, să luați cea mai bună decizie cu privire la tipul cel mai potrivit pentru dvs.
Sistemele geotermale sunt durabile și ecologice
Este adevărat că pompele de căldură geotermale utilizează cu 25% până la 50% mai puțină energie electrică decât sistemele convenționale HVAC. Acest lucru înseamnă că sistemul dvs. geotermic va reduce și emisiile, reducând drastic consumul de energie al locuinței dvs. și este cu siguranță ecologic!
Echipamentele geotermale durează, de asemenea, mult timp, cu conducte subterane adesea garantate timp de 25-50 de ani. Pompele de căldură propriu-zise sunt de obicei garantate să dureze aproximativ 20 de ani. Comparați-le cu durata medie de viață de 15 ani pentru o unitate tipică de aer condiționat de acasă sau pentru o pompă de căldură și veți vedea că înlocuirea echipamentului mai puțin frecventă este mult mai bună pentru lume (și pentru portofel).
Sistemele geotermale sunt o investiție care se rambursează
Pe măsură ce cumpărăți pompe de căldură geotermale, puteți ridica sprâncenele de câteva ori la prețurile pe care le citiți (de obicei între 10.000 și 20.000 de dolari, inclusiv instalarea). Este important să rețineți că GHP-urile necesită un sistem de conducte închise sau deschise, sub pământ, în afara casei dvs., care acționează ca un schimbător de căldură. Excavarea este implicată în instalarea și îngroșarea conductelor, ceea ce duce la creșterea cheltuielilor. Acest sistem are un echipament cu mai puține componente mecanice în mișcare decât un sistem tradițional, de aceea, acesta este motivul pentru care durează mult mai mult.
Vestea bună despre investiția inițială mai substanțială necesară pentru sistemele bazate pe GHP este că ei vor plăti, în general, pentru economii de energie în circa 2-10 ani, potrivit surselor industriei energetice. Există, de asemenea, stimulente speciale pentru energia ecologică de la entitățile federale, de stat și chiar de la anumite entități ale administrației publice locale și de la furnizorii de energie pentru a rade un dolar în afara acelui eșantion de preț inițial ridicat pentru sistem. Și, în funcție de configurația și capacitățile sistemului dvs., veți putea să vă bucurați de răsplata apei calde gratuite ca produs secundar al operațiunilor sistemului!
Dacă aveți posibilitatea să transferați costul noului GHP în ipotecă pentru o locuință nouă, economiile dvs. vor fi și mai mari. Costul sistemului nu va adăuga prea mult la plata dvs. lunară ipotecară, iar economiile de costuri pe care le realizați va depăși cu ușurință această sumă pe parcursul fiecărui an.
Sistemele geotermale sunt bune pentru casele noi
Vorbind despre adăugarea unui GHP la planurile pentru noua dvs. locuință, este adevărat că sistemele geotermale sunt mai ușor (și, eventual, mai puțin costisitoare, depinzând de condițiile precum starea solului și geologia la noul dumneavoastră loc de întâlnire) pentru a construi de la bază cu o nouă locuință decât în cazul majorității locuințelor existente. De ce?
Multe case mai vechi care se bazează pe un cazan și radiatoare de apă caldă pentru căldură nu au nevoie de conductele necesare pentru sistemele centrale de aer condiționat. GHP au nevoie de conducte pentru a distribui atât aerul încălzit, cât și cel răcit în locuința dvs., în funcție de anotimp.
Cu o construcție nouă, există mai puține considerații cu privire la modul de a face ca buclele de refrigerare subterane care însoțesc GHP să se potrivească locului de acasă. O locuință existentă și alte structuri de pe o proprietate pot prezenta probleme de disponibilitate a terenurilor și obstacole inginerești în calea ingineriei.
Adăugarea unui nou sistem HVAC geotermal la locuința dvs. existentă nu poate fi imposibilă, dar uneori costurile mai mari pentru instalare sunt o realitate în proiectele de modernizare. Adăugarea conductei la domiciliu sau necesitatea finalizării lucrărilor de inginerie a terenului pentru a afla unde pot fi instalate buclele de agent frigorific fără a perturba structurile curente, utilitățile subterane sau amenajarea peisagistică matură, cum ar fi arborii de umbri mari, pot conduce la stabilirea prețurilor totale.
În funcție de prioritățile dvs., geotermia ar putea fi o opțiune excelentă pentru noua dvs. casă sau cladire comercială. În plus față de avantajele GHP-urilor pe care le-am discutat deja, aceste sisteme pot fi scalate pentru a încălzi și a răci practic orice construcție de dimensiuni eficientă.
Deci, merită oare pompele de căldură geotermale? În opinia multor experți HVAC, absolut. Cu toate acestea, numai o cercetare atentă și consultarea cu acești experți vă vor arăta dacă merită acest lucru pentru dvs. și pentru casa dvs.
Sunteți gata să vorbiți despre pompele de căldură geotermale pentru proprietatea nouă sau cea existentă sau proprietatea comercială? Ressler & Mateer are cunoștințele tehnice de specialitate necesare pentru a instala aceste sisteme în mod corect. Nu mulți dintre concurenții noștri pot pretinde că sunt calificați. Dați-ne astăzi un apel pentru a discuta despre obiectivele de proiect noi sau ulterioare.
Sursa: resslermateer.com
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu