joi, 27 februarie 2020

O scoala din Galati va fi dotata cu pompe de caldura

O școală din Galați a fost dotată cu panouri fotovoltaice: Investiția a fost realizată cu fonduri europene.



O școală din orașul Galați a fost dotată cu panouri fotovoltaice cu ajutorul cărora unitatea produce curent electric și apă caldă pentru propriul consum. În total, clădirea are 72 de panouri care asigură o treime din consumul de energie electrică al școlii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Investiția cu fonduri europene, în valoare de peste 600.000 de euro, derulată de Primăria Galați, a urmărit, în principal, anveloparea clădirii, refacerea instalaţiei termice, înlocuirea tâmplăriei PVC și a conductelor de apă potabilă, reabilitarea planșeului și instalarea panourilor fotovoltaice. Instalațiile care produc energie electrică sunt montate la toate lucrările realizate cu fonduri europene, iar pe viitor școlile vor fi dotate și cu pompe de căldură, anunță Primăria Galați.

„Încercăm să atragem din ce în ce mai multe fonduri europene pentru unitățile școlare, este nevoie de așa ceva. Vrem ca toate să arate ca școala în care am fost astăzi (marți – n.r.). Clădirea arată bine, a fost dotată și cu panouri fotovoltaice, în pas cu vremurile în care trăim. Avem cinci proiecte în evaluare pentru alte unități școlare, acelea vor avea pompe de căldură”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu