marți, 13 noiembrie 2018

Comparatie NIBE F2120 cu pompe de cădură Split

Constructia NIBE F2120



- Se observa cum fiecare componenta a fost proiectata si construita pentru a nu cauza probleme electrice in timp, inginerii de la NIBE au luat in considerare ca unitatea externa trebuie sa functioneze in medie 20-30 ani, de aceea piesele au fost gandite, izolate si protejate corespunzator.
- Exista un wire-management corespunzator, firele nu sunt lasate in voia sortii.
- Placa de baza este robusta, setarile se fac la nivel de software, aproape ca nu exista nevoie de jumperi si pini mecanici pentru configurari.
- Toti senzorii raporteaza in automatizare fiecare parametru al instalatiei frigorifice si functionarea compresorului.
- Izolarea fonica a unitatii exterioare este facuta corespunzator, astfel unitatea are un zgomot foarte redus inclusiv in functionarea la capacitate maxima datorita unui singur ventilator silentios.

Constructia unei pompe Split



- Spre deosebire, modelele split sunt construite din componente electronice brute voluminoase, nu exista un wire management adecvat, fiind de lucru in acest aspect.
- Unitatea externa ofera informatii minime catre utilizator, senzorii nu au un software avansat, disponibil utilizatorului, la care sa se raporteze pentru diagnoza si monitorizare.
- Setarile diferite se fac prin modificari mecanice de pini si jumperi.
- Posibilitatile de monitorizare si setari software sunt limitate, singurul suport software reprezinta o suita de aplicatie freeware numite melcloud.
- Izolarea fonica nu este un punct forte.
- Cele doua ventilatoare mai mici au un zgomot mai ridicat fata de un singur ventilator mai mare.


Toate aceste elemente de constructie premium gasite la pompele NIBE se vor gasi intr-un final in fiabilitatea produsului in timp.

In timp ce majoritatea producatorilor au mizat pe un cost la productiei mic pentru a fi competitivi, NIBE Suedia mizeaza pe o productie realizata si automat dar si de personal calificat, si mizeaza pe faptul ca un produs trebuie facut premium de la primul surub pana la setarile de fine-tuning care sunt vitale in acest domeniu.

Vom analiza in curand si partea software dintre NIBE Suedia si modelele Split de pe piata romaneasca, o parte foarte importanta in care foarte multi producatori nu investesc timp si bani pentru a realiza solutii gandite pentru secolul 21.

Traim in aceste vremuri unde toate sunt conectate si controlate in cloud, controlul dintr-un smartphone este ceva banal pentru noi toti, iar nivelul de date care circula chiar si intre o unitate externa de incalzire si automatizarea este urias.

Sursa: trust-expert.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu