miercuri, 13 noiembrie 2019

Proiecte europene de 1,25 milioane de euro pentru modernizarea şcolii din comuna Luncaviţa / Tulcea

Primăria comunei Luncaviţa din judeţul Tulcea a semnat trei contracte de finanţare, în valoare totală de 1,25 milioane de euro, care au drept obiectiv modernizarea unităţii de învăţământ din localitate, sistemul de căldură pe bază de pompe care există la Centrul de informare turistică urmând să fie replicat şi la şcoală.



Potrivit primarului comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie, sistemul pe bază de pompe de căldură funcţionează de câţiva ani la Centrul de informare turistică, acolo unde, după foraje la o adâncime de 100 de metri, este asigurată o temperatură de 22-23 de grade Celsius, atunci când temperatura aerului este de minus 20 de grade.

'Consider că pompele de căldură sunt cea mai eficientă modalitate de asigurare a încălzirii. Costurile sunt foarte mici şi sunt echivalente cu cele ale curentului pentru a porni o pompă. Factura lunară este de 40 sau 50 de lei pe lună', a declarat, pentru AGERPRES, Ştefan Ilie. El a mai spus că sistemul care funcţionează la Centrul de informare turistică din localitate va fi replicat şi la nivelul Liceului tehnologic 'Simion Leonescu'.

Sursa dcnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu