luni, 3 iunie 2019

Instalarea panourilor solare și a unei pompe de căldură ajută ferma să își reducă emisiile de gaze cu efect de seră

Instalarea panourilor solare și a unei pompe de căldură ajută ferma să își reducă emisiile de gaze cu efect de seră. Nu numai că acest lucru are efecte pozitive asupra mediului, dar a avut, de asemenea, un impact economic pozitiv, cu o scădere cu 80% a facturilor de energie ale fermei.



Această combinație de bune practici de mediu care conduce la beneficii economice clare poate fi observată și în cazul uleiului de rapiță produs în fermă. După ce au decis să folosească numai sticle de sticlă, mai degrabă decât plastic, atunci când vând produsele lor, s-a înregistrat o creștere semnificativă a calității acestui ulei.

Cu toate acestea, rămâne o întrebare - au avut aceste eforturi un efect benefic asupra mediului local? Dacă da, cum le măsuram? Familia Kowalski a găsit chiar și o modalitate de a testa calitatea eforturilor lor folosind o metodă care aduce beneficii și mediului: albinele.

Prin păstrarea a 30 de stupi pe pământul lor, agricultorii pot ține pasul cu privire la situația de mediu din fermă. Albinele sunt extrem de sensibile la perturbarea mediului și sănătatea copiilor, acționează ca indicator al sănătății mediului înconjurător. În schimbul acestor metode de "prietenie cu albinele", ferma are un bonus financiar. Producția de semințe de rapiță a crescut până la 35% de la instalarea stupilor, ceea ce a sporit profitul fermei cu aproximativ 9400 EUR pe an.

Sursa agroinfo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu