marți, 5 martie 2019

Beneficiile încălzirii și răcirii casei cu sistemul pompelor de căldură sol-apă

Principalul avantaj al acestui sistem este eficiența superioară, care asigură reducerea semnificativă a costurilor cu electricitatea. Folosind energia regenerabilă a Pământului, fără să fie nevoie de alte surse suplimentare de încălzire sau răcire, se pot obține economii de până la 70%.

Astfel, investiția inițială este recuperată în timp, iar dacă țineți cont că durata de viață a pompelor de căldură geotermale este de peste 25 de ani, vă dați seama mai ușor câți bani puteți economisi pe termen lung.

Un alt beneficiu oferit de pompele de căldură sol-apă este confortul interior sporit. Spre deosebire de sistemele convenționale, care pot fi deranjante din cauza jeturilor de aer sau a zgomotului pe care îl produc în timpul utilizării, sistemul geotermal încălzește și răcește casa uniform, funcționând silențios, fără să incomodeze persoanele aflate în încăperi. În plus, faptul că încălzirea și răcirea sunt asigurate de același sistem, fără alte eforturi suplimentare, reprezintă un alt avantaj pe care merită să îl luați în calcul.

Nu trebuie neglijat nici faptul că pompele geotermale sunt soluția de climatizare cu cel mai mic impact asupra mediului înconjurător. Având în vedere că nivelul de poluare și cel al defrișărilor sunt într-o creștere alarmantă la nivel global, e important de știut că instalarea unui sistem de încălzire geotermală este echivalentă cu plantarea a 750 de copaci. Astfel, pe lângă confortul și economiile de care beneficiați, contribuiți și la sănătatea planetei.

Sursa a1.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu