luni, 10 septembrie 2018

Dispensarul TBC din Aleşd, județul Bihor, România va utiliza pompe de căldură

Am toată stima pentru acei minoritari care reușesc să lase în urmă anumite mentalități învechite, care sunt deschiși către nou atât atât timp cât acesta este favoarea bunăstării comunității în care trăiesc. Un astfel de exemplu este cel de la dispensarul TBC din Aleşd județul Bihor.



Spital independent: Dispensarul TBC din Aleşd va deveni o clădire independentă energetic

Primăria Aleşd a câştigat o finanţare europeană de 4,3 milioane lei, pentru reabilitarea termică a unei clădiri în care funcţionează secţia pneumologie-TBC a Spitalului Orăşenesc. Primarul Ioan Todoca a semnat, în această săptămână, contractul de finanţare.

Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, prevede reabilitarea termică a clădirii, dar şi montarea de pompe de căldură, panouri solare şi panouri fotovoltaice. "Clădirea va deveni independentă energetic. Se vor economisi anual aproximativ 50 de maşini de lemne care se consumau pentru încălzire şi pentru producerea apei calde, iar curentul electric se va produce prin panourile fotovoltaice", a declarat primarul Ioan Todoca, pentru BIHOREANUL. Contribuţia Primăriei Aleşd în proiect va fi de doar 3%.


Sursa: ebihoreanul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu